Aftrap “De Vreedzame Wijk”

Aftrap “De Vreedzame Wijk”

Op woensdagmiddag 25 september stond de Mobiele Ontmoetingsplek (MOP) voor de hoofdingang van Centre Manjefiek Malberg. Die dag was namelijk de aftrap van de Vreedzame Wijk. Onder het genot van een kop koffie of thee gingen buurtbewoners in gesprek met wethouder Mara de Graaf en andere aanwezigen, zoals leden van het sociaal team en het Veilige Buurten Team.

De Vreedzame Wijk

De middag stond zoals gezegd in het teken van De Vreedzame Wijk. Dit is een samenwerkingsverband tussen Kindcentrum Manjefiek, MIK Kinderopvang, Trajekt, Buurtnetwerk Malberg, Veilige BuurtenTeam (politie, handhaving en woningbouwverenigingen), Sociaal Team (diverse professionals die in de wijk Malberg samenwerken) en verenigingen in Malberg.

Bij De Vreedzame Wijk wordt de succesvolle aanpak, zoals deze al op De Vreedzame School in Malberg wordt toegepast, nu ook binnen de gehele wijk geïntroduceerd. Zo leren kinderen op een vreedzame manier conflicten op te lossen en elkaar en andere buurtbewoners positief te benaderen. Door de eenduidige en gezamenlijke taal die bij deze aanpak hoort, wordt gestreefd naar een samenhangend opvoedingsklimaat in een wijk. Wilt u alvast meer lezen over deze aanpak, neem dan een kijkje op www.stichtingvreedzaam.nl.

In gesprek

Wethouder de Graaf (Wmo, Welzijn, Gezondheid en Diversiteit): “Ik hoor graag van mensen wat hen bezighoudt. Het is belangrijk dat ze vragen kunnen stellen, ook aan mij. Mensen kunnen daarom één-op-één met mij in gesprek, maar we kunnen, als ze dat willen, er ook direct een professional van het Sociaal Team en/of Veilige Buurten Team bij halen.”

Tot bij de volgende Mobiele Ontmoetingsplek. De koffie staat klaar!