De verkeersveiligheid voor kinderen is verbeterd

De verkeersveiligheid voor kinderen is verbeterd

De verkeersveiligheid voor kinderen is verbeterd

De parkeerchaos voor de Basisschool Manjefiek is aangepakt. De Schildruwe is nu een eenrichting straat als de kinderen gebracht en gehaald worden. Na twee maanden proefdraaien zijn de eerste indrukken met elkaar gedeeld. De conclusie is: wat een verbetering! Maar we zijn er nog niet. De buurt denkt kritisch mee. Wat kan (nog) beter:

De nieuwe borden geven niets aan over de woensdagmiddag. Dan is de school om 12:30 uit. Geldt de veiligheid voor onze kinderen dan niet?! Tuurlijk wel. Of dit nog beter geregeld kan en moet worden, weten we nog niet. Op 22 maart 2018 staan we daar samen nog eens bij stil.

Doorgetrokken gele streep

Een ander punt is de doorgetrokken gele streep in de Leugaruwe. Hier mag men niet stil staan met de auto. Maar dat is niet altijd handig voor de mensen die hier wonen. De gemeente onderzoekt daarom of bijvoorbeeld een onderbroken gele streep laden en lossen mogelijk maakt voor bewoners. Het antwoord volgt nog.

Is een extra zebrapad ter hoogte van de Ponjaardruwe mogelijk? Het antwoord is nee. De verkeerssituatie rondom dit kruispunt maakt dat dit geen goede plek is voor een zebrapad.

Parkeerdrukte en hard rijden

Bewoners van de Banruwe en Meierruwe vragen aandacht voor de toegenomen parkeerdrukte en hard rijden bij hen in de straat. Ook in de Leugaruwe zien bewoners nu meer auto’s in de vakken geparkeerd staan. Bij deze daarom meteen een oproep: maak gebruik van de parkeerplaatsen voor de winkels om uw kind(eren) te halen en brengen. En rijdt rustig. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Samen maken we het verschil. Alvast onze dank voor ieders inzet: School, Ouders, Buurtbewoners, Politie, Handhaving, de Gemeente Maastricht en Veilig Verkeerd Nederland.