Handen ineen voor de Maartensbrug

Handen ineen voor de Maartensbrug

De Maartensbrug, de tijdelijke brug tussen de Frankenstraat en de ANWB-flat wordt aangepakt. Omwonenden en passanten geven al geruime tijd aan dat deze ‘gesloten’ brug (voetgangers zijn niet waarneembaar door de hoge zijwanden) hun een onveilig gevoel geeft. En dat terwijl vijf jaar geleden deze brug feestelijk werd geopend door leerlingen van het Sint Maartenscollege met een presentatie van hun eigen kunstwerken op de houten zijwanden. Jammer genoeg bleven deze tekeningen niet lang intact en bleven alleen de donkere, houten platen over.

Door samenwerking tussen de bewoners, Avenue A2 en de veilige buurten teams van Wittevrouwenveld en Wyckerpoort ligt de oplossing nu binnen handbereik. De houten platen aan weerszijden van het brugdeel boven het bouwterrein worden gehalveerd. Zo wordt het brugdek ’s avonds en ’s nachts beter verlicht en zijn passanten duidelijker zichtbaar. Aan de houten platen langs het brugdeel boven de A2/N2 wordt voorlopig nog niets veranderd. Enerzijds om inkijk voor bewoners van de ANWB-flat tot een minimum te beperken, anderzijds omdat voor werkzaamheden boven de snelweg uit veiligheidsoverwegingen wegafsluitingen nodig zijn.

Na aanpassing kunnen passanten zich weer een stuk veiliger voelen. Een mooie oplossing voor de leefbaarheid door samenwerking!