Inbraakpreventieavond leidt tot oprichting Inbraak Preventie Team (IPT)

Inbraakpreventieavond leidt tot oprichting Inbraak Preventie Team (IPT)

Inbraakpreventieavond leidt tot oprichting Inbraak Preventie Team (IPT)

Op 1 december bezochten ruim 50 bewoners in het Trefcentrum een inbraakpreventieavond. Ex-inbreker Evert Jansen, bekend van het TV programma ‘De Inbreker’ toonde aan hoe eenvoudig het voor inbrekers kan zijn om een woning binnen te dringen. Daarbij werd dieper ingegaan op de veiligheid van ieders huis en de buurt. En nog belangrijker, wat iemand zelf kan doen om het veiliger te maken. Aan de hand van foto’s uit de buurt werd een en ander al snel duidelijker.

Na de presentatie ging het VBT in gesprek over een vervolg. Oftewel: hoe wordt Wittevrouwenveld veilig gehouden. Een van de mogelijkheden daartoe is het oprichten van een Inbraak Preventie Team (IPT), dat bestaat uit mensen uit de buurt die samen met het VBT en/of de wijkagent regelmatig door de wijk lopen en andere bewoners attenderen op inbraakgevoelige situaties. In Wyckerpoort is er sinds mei vorig jaar een IPT succesvol actief. Tijdens deze avond gaven zes geïnteresseerden zich op als vrijwilliger voor een IPT. Binnenkort heeft ook Wittevrouwenveld dus een eigen IPT, waar bewoners hun ogen en oren open houden.

Nog een klein markant detail over Evert Janssen en de inbraakpreventie: voor het eerst in zijn voorlichtingscarrière, kreeg Evert bij de voorbereiding te maken met een bewoonster van het Wittevrouwenveld, die de politie belde om te melden dat er zich een verdacht persoon in haar tuin ophield. Evert mocht van mevrouw niet weg, totdat de wijkagent verklaard had wie hij was en waarom hij bij mevrouw in de tuin stond.