Opschoonactie en #PickitUp

Opschoonactie en #PickitUp

Opschoonactie en #PickitUp

In september is er een fikse opschoonactie gehouden in een deel van Nazareth. Samen met burenhulp Veur Elkaar, de bewonerscommissie Woonpunt, Serve the City en bewoners uit nazareth is een mooi resultaat neergezet. Gestart en geëindigd werd bij het Koffieheukske van stichting Bureninitiatief. In november is er eveneens een opschoonactie gehouden in Limmel. De actie werd ondersteund door het Centrum voor natuur- en milieueducatie (CNME) in het kader van #PickitUp. Er werd verzameld bij de kinderboerderij. Samen met het VBT, zeven studenten van Amphitryon en vijftien kinderen van groep vijf van de basisschool De Geluksvogel is er stevig opgeruimd. Mede door hun is het een geslaagde opruimactie geworden.

pickitup#PickitUp is trouwens een initiatief van de Gemeente Maastricht en wordt uitgevoerd door het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie Maastricht (CNME).

Beiden hebben de handen in elkaar geslagen om de strijd aan te gaan met zwerfafval. #PickItUp wil graag de sociaal-maatschappelijke betrokkenheid (jij maakt het verschil!) vergroten onder de inwoners van Maastricht e.o.

#PickItUp gaat actief aan de slag met het ondersteunen van scholen bij het schoonhouden van de omgeving en/of schoolroutes en het aanbieden van lesmateriaal over zwerfafval. Daarnaast gaat #PickItup op bezoek bij de vele buurten in Maastricht om samen met de buurtplatfora en lokale verenigingen naar de zwerfafvalproblematiek te kijken en opruimacties te initieren.